Socialpsykiatri

Socialpædagogiske og sundhedsuddannede medarbejdere i socialpsykiatrien, eksempelvis i Slagelse kommune:
I en gruppe sammensat af kontaktpersoner fra nogle nabokommuner for de mest marginaliserede borgere, havde man fået øje på hvordan den gruppe var et oplagt sted at udveksle erfaringer, vende konkrete sager, bestyrke hinanden i, men også diskutere værdier, metoder og vurderinger. Og også bare have et sted, hvor man kunne fortælle og bare blive lyttet til, om de svære situationer deltagerne stod i, som selvfølgelig satte mærker på en. Baseret på tidligere samarbejde bad de APIS varetage supervisionen.
En af deltagerne evaluerede således efter forløbet var slut:
»Jacob har tilrettelagt supervisionen efter gruppens ønsker. Han er fagligt velfunderet i den systemiske verden og har en autentisk måde at være anerkendende på i hele sin tilgang til omverden.

Han er god til at komme med forslag til at finde andres og mine egne bedste intentioner med det, der er blevet gjort når jeg ikke selv kan.
Når jeg synes en borgerrelation/samarbejde er blevet lidt uinspirerende eller jeg mangler energi i relationen/samarbejdet, finder vi alt det der gør det spændende for mig igen og som giver mig energi tilbage. Supervisor får det frem i mig, som ønsker og forventer af mig selv, at jeg kan gøre det endnu bedre og at det jeg gør, giver rigtig god mening for både mig og borgeren.
Oprigtighed og nysgerrighed kan mærkes og den har Jacob både på mig, på borgeren og på relationen…

Print Friendly, PDF & Email